Simon sa z Trenčína cez Gent dostal do reprezentácie Nigérie

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 08:40 • 2 min
Simon sa z Trenčína cez Gent dostal do reprezentácie Nigérie

LAGOS - Ešte v jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže hráč AS Trenčín Moses Simon je na prahu debutu v prvom tíme nigérijskej seniorskej futbalovej reprezentácie.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný krídelník, ktorý momentálne pôsobí v KAA Gent, dostal pozvánku do mužstva Nigérie na prípravné súboje s Ugandou a JAR. Premiéru by mohol Simon zažiť už v stredu podvečer proti Ugande. "Som rád medzi orlami. Je to vec radosti a Božej hrdosti. Verím vo víťazstvo, zápas bez úrazov," uviedol Moses Simon na sociálnej sieti Facebook.

 

Nigérijčan po odchode z Trenčína podpísal s Gentom zmluvu do konca roka 2018. V belgickej lige sa už udomácnil, v ôsmich zápasoch skóroval šesťkrát a je pevnou súčasťou základnej zostavy svojho tímu. Meno Mosesa Simona sa spomínalo počas jesennej časti sezóny po zápasoch Európskej ligy aj v súvislosti s anglickým Tottenhamom Hotspur, britské médiá zasa hovorili o záujme skautov Liverpoolu, Celticu Glasgow, Ajaxu Amsterdam či PSV Eindhoven.

 

Moses Simon prišiel do Trenčína v januári 2014. Vzrastom nižší 168 cm vysoký Nigérijčan nastúpil za Trenčín počas roka v 33 stretnutiach najvyššej slovenskej súťaže a dal v nich trinásť gólov, v Európskej lige odohral štyri duely a presadil sa trikrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies