Simon Pegg rokuje o účinkovaní vo filme Ready Player One

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 15:31 • 2 min
Simon Pegg rokuje o účinkovaní vo filme Ready Player One

BRATISLAVA - Anglický herec a komik Simon Pegg rokuje o úlohe v sci-fi filme Ready Player One, ktorého režisérom bude Steven Spielberg.

slovakia

left justify in out

Novinka vzniká podľa rovnomennej knihy Američana Ernesta Clinea z roku 2011, ktorá vyšla o rok neskôr v českom preklade ako Ready Player One - Hra začíná. Štyridsaťšesťročný rodák z Brockworthu by mal stvárniť Orgena Morrowa, spolutvorcu virtuálneho sveta Oasis. Hlavnú úlohu stvárni Američan Tye Sheridan, po jeho boku sa predstavia Olivia Cooke a Ben Mendelsohn. Snímka predstavuje návrat 69-ročného filmára k spoločnosti Warner Bros. po 14 rokoch. Tá spolu s Village Roadshow zastrešuje celý projekt. Okrem réžie sa Spielberg postará aj o produkciu. K nemu sa pridajú Donald De Line, Kristie Macosko Krieger a Dan Farah. Nakrúcanie by malo začať v júni.


Príbeh sleduje tínedžera (Sheridan), ktorý súťaží vo virtuálnom svete Oasis. So svojimi neľútostnými protihráčmi sa v honbe za pokladom snaží o hlavnú cenu. Tou je bohatstvo, ktoré zanechal zakladateľ Oasisu po tom, ako zomrel.


Simon Pegg zaznamenal úspech vďaka spolupráci s Edgarom Wrightom, ktorému pomohol s písaním príbehov komediálnych snímok Súmrak mŕtvych (2004), Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007) a Na konci sveta (2013). V uvedených filmoch si zároveň aj zahral, pričom po jeho boku sa objavil aj komik Nick Frost. Okrem toho môžu diváci Pegga poznať aj z filmov ako Nonstop party (2002), Zúčtovanie (2003), Z ničoho len nič (2006), Mission: Impossible III (2006), Star Trek (2009) a jeho pokračovaní Star Trek: Do temnoty (2013), Paul (2011), Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) či Mission Impossible: Národ grázlov (2015).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies