Simon Pegg bude spoluautorom scenára tretieho Star Treku

NETKY.SK • 22 Január 2015, 13:16 • 2 min
Simon Pegg bude spoluautorom scenára tretieho Star Treku

USA - Na scenári tretieho Star Treku sa bude podieľať aj anglický herec a komik Simon Pegg.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročný rodák z Brockworthu si v snímke zároveň zopakuje úlohu Scottyho, ktorého stvárnil aj vo filmoch Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013). Okrem Pegga na scenári pracuje aj Doug Jung. Pripravované sci-fi, ktoré chcú do amerických kín uviesť 8. júla 2016, nakrúti režisér Justin Lin. Štyridsaťtriročný rodák z mesta Tchaj-pej na režisérskej stoličke vystriedal mexicko-amerického scenáristu Roberta Orciho, ktorý od projektu odstúpil v prvej polovici decembra. Štyridsaťjedenročný filmár sa však na snímke naďalej podieľa ako producent.

 

Reboot kultovej sci-fi série o posádke vesmírnej lode Enterprise odštartoval v roku 2009 snímkou Star Trek. V úlohe kapitána Kirka sa v nej predstavil Chris Pine, Spocka si zahral Zachary Quinto, pričom vo filme sa objavil aj pôvodný predstaviteľ tejto postavy Leonard Nimoy. O réžiu sa postaral J. J. Abrams. Snímka získala v roku 2010 Oscara za masky. Jej pokračovanie s podtitulom Do temnoty z roku 2013 opäť režíroval Abrams, hlavného zloducha stvárnil Benedict Cumberbatch. Film si vyslúžil nomináciu na Oscara za špeciálne efekty. 

 

Simon Pegg zaznamenal úspech vďaka spolupráci s Edgarom Wrightom, ktorému pomohol s písaním príbehov komediálnych snímok Súmrak mŕtvych (2004), Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007) a Na konci sveta (2013). V uvedených filmoch si zároveň aj zahral, pričom po jeho boku sa objavil aj komik Nick Frost. Okrem toho môžu diváci Pegga poznať aj z filmov ako Nonstop party (2002), Zúčtovanie (2003), Z ničoho len nič (2006), Mission: Impossible III (2006), Paul (2011) či Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies