Simon: Novela o dani z príjmov zníži dane z dividend pre privatizérov

NETKY.SK • 21 Október 2016, 13:48 • 2 min
Simon: Novela o dani z príjmov zníži dane z dividend pre privatizérov

BRATISLAVA – Vláda navrhuje v novele zákona o dani z príjmov chybné riešenia, ktoré podľa nezaradeného poslanca Zsolta Simona dajú opäť zarobiť Mečiarovým privatizérom.

slovakia

left justify in out

Pri ziskoch, ktoré zarobili spoločnosti pred rokom 2003, sa má podľa neho znížiť daň z dividend na 7 % z pôvodných 25 %. "Je na mieste otázka, prečo vláda zdaňovanie po 13 rokoch mení takýmto spôsobom," pýtal sa Simon na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR.

 

Tvrdí, že vo vládnej koalícii sú zastúpené rodiny Mečiarových privatizérov alebo je podporovaná mecenášmi, ktorí svoj majetok zarobili na divokej privatizácii za Mečiara, a dnes dostanú od vlády zarobené ešte raz. "Nikdy by som si nebol pomyslel, že za takýto účelový, diskriminačný a podľa mňa aj retroaktívny zákon niekedy moji bývalí stranícki kolegovia zahlasujú. Je to pre mňa veľká záhada," dodal Simon na margo poslancov z jeho bývalej strany, koaličného Mosta-Híd.

 

Novela zákona prešla na aktuálnej schôdzi parlamentu do druhého čítania. Ak si podľa Simona vláda neuvedomila, čo ide prijímať touto novelou, tak ju na to teraz upozorňuje, kým nie je neskoro. "Dá sa to zmeniť, vyzývam vládu, aby sporné ustanovenie vypustila z predmetného návrhu zákona a túto neúmernú výhodu pre privatizérov z Mečiarovej éry odstránila," apeloval na kabinet nezaradený poslanec.

 

Ak tak vláda neurobí, on sám sa bude snažiť predložiť takýto návrh do parlamentu. "Aj s odôvodnením, ktorý privatizér, rodinný príslušník či sponzor vlády koľko zarobil na divokej privatizácii štátneho majetku a koľko zarobí na tomto odpustení daní," dodal Simon.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies