Simon Cowell dostal Music Industry Trusts Award

NETKY.SK • 3 November 2015, 11:23 • 2 min
Simon Cowell dostal Music Industry Trusts Award

LONDÝN - Britský hudobný magnát Simon Cowell dostal Music Industry Trusts Award. Päťdesiatšesťročnému rodákovi z Londýna udelili cenu za prínos hudobnému a zábavnému priemyslu a tiež za charitatívnu činnosť.

slovakia

left justify in out

Cowell si trofej prevzal v pondelok v londýnskom Grosvenor House Hoteli z rúk členov skupiny One Direction, ktorej pomáhal odštartovať úspešnú kariéru.


Na podujatí, ktoré moderovala Jo Whiley, sa zúčastnilo 1200 ľudí. Počas večera vystúpili napríklad Labrinth, Olly Murs, Leona Lewis či skupina Il Divo, ktorú známy porotca talentových súťaží pomáhal vytvoriť.
Cowell je 24. držiteľom Music Industry Trusts Award, ktorú predtým získali napríklad Elton John, Lord Andrew Lloyd Webber, Tom Jones, Annie Lennox či Kylie Minogue.


Simon Cowell sa stal verejne známym najmä ako porotca v súťažiach Pop Idol, The X Factor, Britain's Got Talent a American Idol. Okrem toho je aj vlastníkom televíznej spoločnosti Syco TV a hudobného vydavateľstva Syco Music, ktoré stojí napríklad za spomínanou britsko-írskou formáciou One Direction. V rokoch 2004 a 2010 nechýbal v stomiestnom zozname najvplyvnejších ľudí podľa magazínu Time.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies