Simon chce od Pašku ospravedlnenie za výrok o nezmyselných návrhoch

NETKY.SK • 8 Október 2014, 18:54 • 2 min
Simon chce od Pašku ospravedlnenie za výrok o nezmyselných návrhoch

BRATISLAVA - Podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon vyzýva predsedu NR SR Pavla Pašku (Smer-SD), aby sa verejne ospravedlnil za svoje dnešné vyhlásenie, v ktorom opozičné návrhy zákonov označil za nezmyselné a nemajú čo ľuďom dať.

slovakia

left justify in out

Paška tak urobil na tlačovej konferencii, počas ktorej novinárom povedal, že opozícia svojimi návrhmi zákonov robí obštrukciu, ktorou sa snaží o znefunkčňovanie parlamentu. Ako uviedol predseda parlamentu, októbrová schôdza, ktorá sa začne v utorok o 13:00, obsahuje 112 bodov, z toho je 73 poslaneckých návrhov od opozície.

 

Paška pripomenul, že na 15. novembra vypísal voľby do komunálnych samospráv a že poslanci za Smer-SD pôjdu do obcí a miest a budú sa stretávať s ľuďmi. Podľa predsedu parlamentu rozpadávajúca sa opozícia využíva typ deštrukcie, aby parlament sedel nad nezmyselnými návrhmi, ktoré nemajú čo dať ľuďom. Práve Paškove slová o nezmyselnosti opozičných návrhov rozhnevali Simona z Mosta-Híd. "Ako poslanec NR SR, ktorý bol legitímne zvolený, si vyprosujem od predsedu NR SR Pavla Pašku hodnotenie, ktorým dnes hodnotil opozičné legislatívne návrhy, medzi nimi aj moje," hovorí Simon s tým, že jeho návrhy sledujú cieľ pomôcť občanom a nie sponzorom. "Moje návrhy nie sú nezmyselné a sú tvorené v prospech občanov tejto krajiny," dodal Simon. Vyzval preto Pašku, aby sa verejne ospravedlnil. Dnešné vyhlásenia predsedu parlamentu považuje podpredseda Mosta-Híd za prejav arogancie moci, ktoré nepatria do demokratickej spoločnosti. 

 

Predseda parlamentu dnes tiež oznámil, že bez ohľadu na rozsah navrhnutého programu parlamentnú schôdzu 31. októbra navrhne ukončiť. Paška nemieni stiahnuť z rokovania NR SR niektoré zákony ako v septembri. Prioritou však budú podľa neho vládne návrhy, veci sociálneho balíčka, ktorý Smer-SD schválil na sneme. „S vysokou pravdepodobnosťou neprerokujeme viaceré návrhy opozície,“ dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies