Kollár vylúčil z poslaneckého klubu trojicu poslancov: Šimkovičová sa má vzdať poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 13:58 • 2 min
Kollár vylúčil z poslaneckého klubu trojicu poslancov: Šimkovičová sa má vzdať poslaneckého mandátu

BRATISLAVA – Opozičné hnutie Sme rodina vylúčilo zo svojho poslaneckého klubu trojicu poslancov Martinu Šimkovičovú, Petra Marčeka a Rastislava Holúbeka.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár s tým, že táto trojica sa nezúčastňovala na práci klubu. Šimkovičovú zároveň hnutie vyzýva, aby sa vzdala poslaneckého mandátu, lebo v máji hlasovala za iného poslanca.

 

"Poslanecký klub Sme rodina má už len osem členov. Oni netušia a nevedia, lebo sa vôbec nezúčastňujú na práci klubu. Keď ideme hlasovať, máme vždy zasadnutie klubu. Povieme vlastný názor, zjednotíme sa, a potom vystupujeme spoločne. Oni na klub nechodia, potom nevedia a netušia," vysvetlil Kollár. Potvrdil tiež, že trojica vylúčených poslancov rokuje o vstupe do koaličnej strany #Sieť.

 

Kollár sa zároveň ospravedlnil voličom, že dal na kandidátku aj ľudí, ktorí nedržia jednotnú líniu strany. "Sme ôsmi, ale o to pevnejší. Budeme musieť robiť viac, aj za týchto troch," deklaroval.

 

Holúbek a Marček boli zároveň vylúčení z hnutia, ktorého boli členmi, Šimkovičová členkou nebola. Poslanec Milan Krajniak (Sme rodina) doplnil, že Šimkovičová hlasovala na májovej schôdzi pléna za Holúbeka, čo rokovací poriadok zakazuje. Vyzval ju preto, aby sa vzdala mandátu. Holúbek uvádzal hlasovanie o zákone, ale kartu si zabudol na svojom poslaneckom mieste. Vtedy zaňho mala Šimkovičová hlasovať.

 

Podobný prípad sa stal v roku 2009, kedy vtedajšia opozičná poslankyňa Iveta Radičová hlasovala za svoju stranícku kolegyňu Tatianu Rosovú. Radičová si uznala chybu a vzdala sa poslaneckého mandátu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies