Šimkovičová si chybu priznáva, poslaneckého mandátu sa nevzdá

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:48 • 2 min
Šimkovičová  si chybu priznáva, poslaneckého mandátu sa nevzdá

BRATISLAVA - Poslankyňa Národnej rady SR Martina Šimkovičová, ktorá v máji hlasovala za svojho kolegu Rastislava Holúbeka, sa mandátu nevzdá. Rozhodne o ňom mandátový a imunitný parlamentný výbor. Pre TASR to uviedla v reakcii na výzvu hnutia Sme rodina. Chybu si priznáva.

slovakia

left justify in out

"Mandátu sa nevzdám. Išlo o hlasovanie o prívesných vozíkoch, na ktorom sme sa celé hnutie vopred dohodli, že hlasujeme za. Kolega bol spravodajca a zabudol si kartu, keďže rečnil z pultu. Rukou ukázal, že hlasuj. A ja si plne priznávam svoju nováčikovskú chybu, že som v spontánnej reakcii stlačila gombík," odpovedala TASR Šimkovičová s tým, že za chybu sa bude zodpovedať.

 

Podobný prípad sa stal v roku 2009, kedy vtedajšia opozičná poslankyňa SDKÚ-DS Iveta Radičová hlasovala za svoju stranícku kolegyňu Tatianu Rosovú. Radičová si uznala chybu a vzdala sa poslaneckého mandátu.

 

Hnutie Sme rodina okrem výzvy na vrátanie mandátu vylúčilo Šimkovičovú a ďalších dvoch poslancov Petra Marčeka a Rastislava Holúbeka z poslaneckého klubu. Trojica podľa predsedu hnutia Borisa Kollára nechodila na rokovania klubu. Marček a Holúbek prišli aj o členstvo v hnutí, Šimkovičová členka nebola.

 

Kollár dnes potvrdil, že trojlístok rokuje o vstupe do koaličnej strany #Sieť. Ak by sa spojili, strana Radoslava Procházku by mohla vytvoriť poslanecký klub, lebo by už na to mala dosť poslancov. Marček pred pár dňami odmietol špekulácie o spojenectve. #Sieť prípadnú spoluprácu jednoznačne nevylúčila, čo vyvolalo v strane nepokoje. Informácie o údajných možných odchodoch Procházka odmietol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies