Simicskó: Maďarská armáda realizuje desaťročný program rozvoja vo všetkých oblastiach

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 15:13 • 2 min
Simicskó: Maďarská armáda realizuje desaťročný program rozvoja vo všetkých oblastiach

BUDAPEŠŤ - Maďarské ozbrojené sily realizujú desaťročný program rozvoja, ktorý sa dotkne oblasti leteckej prepravy, ochrany vzdušného priestoru i kybernetickej ochrany, povedal dnes v Budapešti minister obrany István Simicskó na výročnej schôdzke pridelencov obrany, letectva a vojenských atašé. Šéf rezortu uviedol, že rozvoj sa dotkne aj siete vojenských atašé, ktorá sa bude ďalej rozširovať.

slovakia

left justify in out

"Zmenil sa svet i bezpečnostná situácia. Vznikajú nové a nové výzvy, ktoré sa týkajú brexitu, masovej ilegálnej migrácie či teroristických útokov, ktoré na dennej báze páchajú v európskych veľkomestách a inde," povedal Simicskó.

 

Ako konštatoval, kríza Európskej únie je súčasne aj krízou civilizačnou: "Vplyv západnej civilizácie oslabuje, pričom dominancia Ázie čoraz viac rastie. Islamský svet demograficky rastie, naopak počet kresťanov celosvetovo zaznamenáva pokles," zdôraznil minister.

 

Simicskó pripomenul, že v rámci programu rozvoja armády Zrínyi 2026 posilnia prakticky všetky druhy zbraní, pričom plánujú rozšíriť kapacity vojenského priemyslu vo výrobe zbraní a munície, ale rátajú aj s rozvojom budapeštianskej vojenskej nemocnice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies