Simeone zostáva pokojný, Cocu: V odvete sa hrá o všetko

NETKY.SK • 25 Február 2016, 08:44 • 2 min
Simeone zostáva pokojný, Cocu: V odvete sa hrá o všetko

EINDHOVEN - Futbalisti Atletica Madrid síce nevyužili početnú výhodu v stredajšom prvom osemfinále LM 2015/2016 na pôde Eindhovenu a remizovali 0:0, ale ich tréner Diego Simeone je pokojný. V odvete na madridskom štadióne Vicente Calderona 15. marca bude mať jeho tím za sebou vypredané hľadisko a zverencov holandského kouča Phillipa Cocua tam čaká poriadne horúca pôda.

slovakia

left justify in out

Líder Eredivisie potvrdil kvalitu v defenzíve a vo štvrtom súťažnom zápase za sebou neinkasoval. Jeho brankár Jeroen Zoet sa ale viackrát zapotil, hoci ofenzíva hostí nebola až tak veľmi nebezpečná. Po vylúčení domáceho Uruguajčana Gastóna Pereiru mali "Colchoneros" tlak, ale nevyužili ho. Holandský šampión sa vo vyraďovačke LM predstavil prvýkrát od sezóny 2006/07. Už v úvode mohol pykať, keď v 5. minúte ušiel domácej obrane Vietto a aj prekonal brankára Zoeta, no loptu tesne pred čiarou odkopol Bruma. Španieli si vypracovali tutovku aj v 30. minúte, po hlavičkovom súboji v strede poľa sa dostal k lopte Gabi, ktorý vysunul Griezmanna, ten v sóle ale Zoeta neprekonal.

 

"Som veľmi spokojný s výsledkom. Ako som povedal pred zápasom, ak si udržíme čisté konto, bude to výborný základ do odvety. V Madride máme teraz o čo bojovať. A bude to o všetko. Ak sa nám tam podarí streliť gól, môžeme postúpiť. Urobíme pre to všetko. Druhá žltá pre Pereiru bola prísna, ale dostali sme lekciu. Som však spokojný s tým, ako sme na to zareagovali. Zoet bol výborný, je pre tím veľmi dôležitý," bilancoval pre uefa.com Cocu.

 

Ani Španieli neodchádzajú z Holandska nespokojní. Argentínsky lodivod Simeone si síce uvedomuje, že Atletico nie je v úplne najlepšej pozícii, ale sebavedomie mu nechýba. "Chlapci odohrali brutálny zápas. PSV je veľmi silný tím a jeho hráči sú veľmi rýchli. Druhý polčas sme aj tak úplne kontrolovali a náš brankár Jan Oblak nemal čo robiť. V prvom polčase sme boli lepší, ale neskórovali sme. Som spokojný ako sme tlačili defenzívu domácich a vytvorili si aj šance. Odovzdali sme všetko, stále sme hrali na súperovej polovici, dobre sme bránili, odchádzam preto spokojný a upokojuje ma fakt, že odvetu hráme doma," zhodnotil Simeone a dodal: "Som trpezlivý muž a góly prídu. Že moji hráči neskórovali, to je moja zodpovednosť. Budem ich ešte viac povzbudzovať, aby si tvorili šance. Ak v tom budeme pokračovať, góly strelíme, som o tom presvedčený," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona