Simeone pred priamym súbojom o titul na Nou Campe: Je to 50:50

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 10:52 • 2 min
Simeone pred priamym súbojom o titul na Nou Campe: Je to 50:50

MADRID - Španielska futbalová liga dospela do veľkého finále. Až priamy súboj na Nou Campe dá odpoveď na to, čo Barcelona obháji titul alebo sa po 18-ročnej prestávke bude tešiť z triumfu Atletico Madrid. Katalánci potrebujú v derniére zvíťaziť, Atleticu stačí aj remíza, keďže pred svojím rivalom má trojbodový náskok. Po prehre 0:2 na ihrisku Celty Vigo je definitívne z hry von Real Madrid.

slovakia

left justify in out

Nechýbalo veľa, aby sa rozhodlo už v 37. kole. V závere duelu s Malagou mohol streliť vytúžený druhý gól Atletica Adrian Lopez, no jeho jedovku v nadstavenom čase bravúrne zneškodnil brankár Wily Caballero. "Keby mi niekto pred začiatkom sezóny povedal, že kolo pred koncom budeme na čele tabuľky o tri body pred Barcelonou, neveril by som mu. Oba tímy majú teraz rovnakú šancu, na Nou Campe to vidím 50:50, ako v každom finále. Na mojich hráčov som hrdý. Vynaložili obrovské úsilie na to, aby sa dostali tam, kde sú. V nedeľu urobia všetko pre to, aby si splnili sen," povedal pre akreditované médiá tréner Atletica Diego Simeone.
      

Barcelona mala v dueli na pôde nováčika z Elche územnú prevahu, šance Alexisa Sancheza i Lionela Messiho však zostali nevyužité a tak sa zrodila deľba bodov. Kouč Barcy Gerardo Martino priznal, že v závere tŕpol. "Ak by Atletico strelilo gól, definitívne by sme stratili šance na titul. Z dnešného zápasu som nemal najlepší pocit. Už po nevyužitej šanci Andresa Iniestu som sa začal obávať, že budeme mať opäť problémy s koncovkou. Keď v úvode nevyužijete gólové príležitosti, s pribúdajúcimi minútami zákonite strácate trpezlivosť. Ťažko povedať, čo nám chýbalo k víťazstvu," povedal Martino, ktorého budúcnosť na lavičke Barcelony je neistá. Hoci má ešte rok platný kontrakt, na Pyrenejskom polostrove so čoraz hlasnejšie hovorí o tom, že ho pri kormidle nahradí tréner Celty Luis Enrique.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies