Simeone oslavuje v Atléticu desaťročnicu, klubu sa však nedarí

NETKY.SK • 23 December 2021, 13:36 • 2 min
Simeone oslavuje v Atléticu desaťročnicu, klubu sa však nedarí

MADRID – Horkú príchuť má pre Diega Simeoneho dnešné desiate výročie jeho pôsobenia na lavičke Atlética Madrid. Úradujúci majstri Španielska v stredu podľahli Granade 1:2 a na vedúci Real strácajú z 5. miesta už priepastných 17 bodov.

slovakia

left justify in out

Ide o najväčšie manko na mestského rivala počas pôsobenia argentínskeho kormidelníka v menšom z madridských klubov, jeho zverenci navyše prekonali niekoľko negatívnych rekordov. Atlético pod Simeonem doteraz prehralo najviac dva ligové zápasy v rade, po porážkach s Granadou, Mallorcou, Realom a Sevillou ale momentálne ťahá štvorzápasovú sériu bez víťazstva.

 

img

 

„Nedokážem si vysvetliť, čo sa s nami deje. Nie je to vždy úplne spravodlivé. V zápasoch často dominujeme, potom však súper využije jednu šancu a strelí nejaký skutočný gól. Vo futbale rozhodujú detaily,“ vyjadril sa kapitán Koke.

 

img

 

Pre Atlético odštartoval zápas v Granade nádejne, v 2. minúte sa uvoľnil Joao Félix a šikovným zakončením si poradil s niekoľkými brániacimi hráčmi. V 17. minúte ale vyrovnal technickou strelou Machís a po hodine hry dokončil obrat Molina. Madridský celok inkasoval v 11. zápase v rade na ihriskách súperov a ide o najhoršiu sériu pod Simeonem.

 

„Nevyhrávame zápasy, ktoré sme v minulosti doťahovali do víťazného konca. Predtým sme si často nezaslúžili zvíťaziť, teraz sa to obracia. Chvíľková strata koncentrácie a drobné chyby nás stoja body,“ prezradil stratég, ktorý s klubom získal titul raz ako hráč a dvakrát ako tréner.

 

img

 

Obhajoba minuloročného primátu v La Lige sa však jeho mužstvu vzďaľuje, a to aj vinou slabšej defenzívy, ktorá bola v minulosti výkladnou skriňou herného prejavu Atlética. Brankár Jan Oblak musel v 18 zápasoch loviť loptu zo siete v 22 prípadoch, v minulej majstrovskej sezóne pritom mužstvo inkasovalo len 25 gólov. Atlético môže vylepšiť svoju bilanciu až v roku 2022. V nedeľu 2. januára privíta na svojom ihrisku prekvapenie sezóny Rayo Vallecano.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies