Šimko do HC Nové Zámky

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 13:16 • 2 min
Šimko do HC Nové Zámky

NOVÉ ZÁMKY - Nováčik hokejovej Tipsport Ligy HC Nové Zámky vyriešil brankársku otázku. Vedenie klubu sa dohodlo na zmluve s Marekom Šimkom, ktorý naposledy chytal za kazašský Irtyš Pavlodar. Informovala o tom oficiálna internetová stránka slovenského klubu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný odchovanec HKM Zvolen je bývalým slovenským reprezentantom do 18 a 20 rokov. Pozvánku dostal aj na zraz reprezentačného A-tímu, no na zápasovú premiéru s dvojkrížom na hrudi stále čaká. Šimko vychytal Zvolenu v sezóne 2012/2013 majstrovský titul. V základnej časti si v 54 zápasoch udržal úspešnosť zákrokov nad 91,7 percenta, pričom v play off to bola úspešnosť až nad hranicou 93 percent.

 

"Marek je skúsený brankár, ktorý už získal jeden slovenský titul v drese Zvolena. Navyše, dobre ho poznám. Rokovali sme s viacerými brankármi, ale napokon sme sa rozhodli ísť touto cestou. Myslím si, že nám pomôže. V extralige odchytal množstvo zápasov, najvyššiu súťaž pozná dokonale. Mal by byť posilou. Ľudia môžu byť teda spokojní, brankárska otázka je konečne vyriešená," uviedol pre klubový web športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan a dodal: "Náš káder má takmer definitívnu podobu, no ešte debatujeme s jedným obrancom."

 

Šimko na Slovensku pôsobil aj v Banskej Bystrici, Trnave, Detve či Martine. V susednom Česku obliekal dres Hradca Králové, Pardubíc, Havířova a Orlova.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona