Šimečka: Právo vyjadriť sa k zákonom nemôže verejnosti zobrať nikto, kto sa považuje za demokrata

NETKY.SK • 16 Marec 2023, 12:20 • 2 min
Šimečka: Právo vyjadriť sa k zákonom nemôže verejnosti zobrať nikto, kto sa považuje za demokrata

BRATISLAVA - Progresívne Slovensko podporuje výzvu mimovládnych organizácií, ktoré upozorňujú na snahu vlády zásadne obmedziť účasť verejnosti na legislatívnom procese. Týmto vláda prakticky vymazáva obyvateľstvo z tvorby zákonov, tvrdí predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka.

slovakia

left justify in out

“Je veľké sklamanie, že súčasná vláda podkopáva demokratické princípy a obmedzuje účasť verejnosti na legislatívnom procese. Právo vyjadriť sa k zákonom občanom nikto, kto sa považuje za demokrata, nemôže vziať,” vyhlásil Šimečka.

Europoslanec a podpredseda PS Martin Hojsík poukázal na to, že pripomienkovanie zákonov verejnosťou a zber hromadných pripomienok po novom nebude možné inak, ako cez portál Slov-lex. “Ľudia bez prístupu na internet stratia akúkoľvek možnosť účasti, navyše portál Slov-lex je pre väčšinové obyvateľstvo úplne nevyhovujúci. Je absurdné, že vláda, ktorá nedokázala dať za tri roky do poriadku digitalizáciu Slovenska, chce obmedziť možnosť pripomienkovať zákony iba cez jeden štátny internetový portál,” vysvetlil Hojsík.

”Hoci sa to vláde nemusí páčiť, nestačí "vyhrať voľby". Je pre nás tragické vidieť vládu "demokratov" prijímajúcu opatrenia, ktoré si nedovolil zaviesť ani Robert Fico,” doplnil Hojsík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies