Sima Martausová predstavila singel Smej sa

NETKY.SK • 19 August 2016, 10:49 • 2 min
Sima Martausová predstavila singel Smej sa

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a skladateľka Sima Martausová predstavila nový singel s názvom Smej sa. Skladba podľa rodáčky z Považskej Bystrice odzrkadľuje jej životnú filozofiu a pozitívny prístup, pričom ňou chce vyjadriť vďaku za šťastné obdobia, ktoré väčšinou prežíva.

slovakia

left justify in out

Autorkou textu aj hudby je samotná muzikantka, ktorú k zloženiu piesne inšpirovala obľúbená kniha. "S námetom som prišla po tom, ako som dočítala jednu peknú knihu. V piesni som si urobila malý 'test'. Predstavila som si miestnosť a prázdnu stoličku, na ktorú si sadlo moje ja. Keď som sa na seba pozrela z nadhľadu, povedala som si, že by som sa mohla usmievať a tešiť ešte viac. Už len toto rozhodnutie ma naplnilo radosťou," priblížila speváčka, ktorej priaznivci si môžu vypočuť jej najnovší počin aj prostredníctvom lyric videa dostupného na službe YouTube.


Skladba Smej sa je po piesni Balet druhým singlom z pripravovaného albumu, ktorý muzikantka vydá na jeseň. "Piesne na album sú už nahrané, aktuálne sa venujeme konečným úpravám. Názov ešte nemám vymyslený, stále nad ním premýšľam," prezradila. Ako tiež uviedla, okrem ďalších piesní sa na jej štvrtej štúdiovke ocitne aj veľké prekvapenie.

 


Hudobníčka plánuje predstaviť novinku na slovenskom Sima Martausová & Band Tour 2016, ktoré odštartuje 21. septembra v Trenčíne. Následne sa so svojou sprievodnou skupinou Päť chlapov v kapele predstaví v ďalších 22 mestách, pričom šnúru zakončí 30. novembra vystúpením v Piešťanoch. Krst novinky sa uskutoční počas jej bratislavského vystúpenia 7. októbra v Ateliéri Babylon.
Sima Martausová vyhrala v roku 2009 s piesňou Nádherný Svätý v súťaži Gospeltalent a o dva roky uviedla na trh debutový album Vyzliecť si človeka. Vo februári 2014 ju Zväz autorov a interpretov populárnej hudby spolu s jej kapelou vyhlásil za Objav roka 2013. V hlasovaní na portáli Hudba.sk získala tiež cenu Objav roka a Album roka 2013. Druhé menované ocenenie si vyslúžila za album Dobrý deň, to som ja (2013). Predvlani vydala tretiu štúdiovku Na pravom poludní. Je tiež členkou Radošinského naivného divadla. Sprevádza ju spomínaná formácia Päť chlapov v kapele v zložení Igor "Ajdži" Sabo (bicie), Martin Zajko (gitara, ukulele a mandolína), Pišta Lengyel (elektrická gitara), Martin Gašpar (kontrabas) a Martin Wittgruber (klávesy a akordeón).


Termíny koncertov Sima Martausová & Band Tour 2016:
21. septembra - Trenčín, Piano club
22. septembra - Žilina, Dom odborov
24. septembra - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku
27. septembra - Levice, CK Junior
28. septembra - Trnava, Kino Hviezda
7. októbra - Bratislava, Ateliér Babylon (krst albumu)
23. októbra - Nitra, Nájomná jednotka 102
24. októbra - Prievidza, Kino Baník
25. októbra - Martin, Kino Strojár
26. októbra - Námestovo, Dom kultúry
27. októbra - Dolný Kubín, MsKs
10. novembra - Žiar nad Hronom, MsKC
19. novembra - Poprad, Dom kultúry
20. novembra - Kežmarok , MsKS
21. novembra - Bardejov, Kino Žriedlo
22. novembra - Prešov, Kino Scala
23. novembra - Košice, Historická radnica
24. novembra - Michalovce, MsKS
26. novembra - Lučenec, Synagóga
27. novembra - Zvolen, DK Podborová
28. novembra - Banská Bystrica, Aula SZU
29. novembra - Hlohovec, Empírové divadlo
30. novembra - Piešťany, Kino Fontána

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies