Sima Martausová pokrstila album Smej sa duša moja

NETKY.SK • 8 Október 2016, 12:39 • 2 min
Sima Martausová pokrstila album Smej sa duša moja

BRATISLAVA – Slovenská pesničkárka Sima Martausová pokrstila v piatok večer v bratislavskom Ateliéri Babylon svoj štvrtý album Smej sa duša moja. Novinka, ktorá vznikala približne dva mesiace, prináša 12 pesničiek – medzi nimi i duet s Richardom Müllerom.

slovakia

left justify in out

Autorkou textov aj hudby je samotná speváčka. „Niektoré pesničky sú čisto akustické, klavírne alebo gitarové, potom sú tam pesničky aj s celou kapelou. Podľa mňa je ten album taký veselý a zároveň hĺbavý a ako do všetkých predošlých albumov, aj do tohto som vložila celé svoje srdce. Všetko, čo vo mne bolo, som dala do týchto pesničiek, tak dúfam, že ľudí poteší,“ povedala Martausová v rozhovore pre agentúru SITA.


Za krstnú mamu albumu si Sima vybrala Adelu Banášovú. „Adelka je mi veľmi blízka tým, aký je človek, pretože ona sa na nič nehrá, je sama sebou, a to sa mi na nej veľmi páči. Keď sa s ňou rozprávam mimo to, ako vystupuje, keď sa máme možnosť stretnúť niekde v šatni, tak z nej cítim takú ľudskosť, takže si naozaj neviem predstaviť, kto by sa viac hodil pre tento album ako krstná mamina,“ priblížila rodáčka z Považskej Bystrice.


Známa moderátorka pokrstila novinku pekným slovom. „Povedali sme si, že album nebudeme ničím sypať, pôvodne som chcela makom, keďže sú na ňom vyobrazené makovice, ale potom sme si povedali, že slovom to bude krajšie. My sme vlastne to CD-čko ani tak nekrstili, ale skôr predstavovali a Adelku sme si zobrali k sebe ako takú našu patrónku a úplne nám stačí, že ten album uviedla do života pekným slovom a takou svojou dobrotou a ľudskosťou,“ poznamenala interpretka.


Piatkový zhruba dvojhodinový koncert odohrala Sima s kapelou. Na basgitare ju tradične sprevádzal Martin Gašpar, na gitare Martin Zajko, o bicie a akordeón sa postaral Martin Wittgruber, na elektronickej gitare zahral Štefan Lengyel a za bicie sa posadil Igor „Ajdži“ Sabo. Počas koncertu zazneli okrem nových pesničiek i skladby zo starších albumov, medzi nimi napríklad Kam tento svet speje (2013), Normálny život (2013), Na pravom poludní (2014) alebo Želé (2014).


Piatkový krst sa uskutočnil v rámci turné, na ktoré speváčka vyrazila už 21. septembra a v rámci ktorého plánuje odohrať ešte 19 koncertov. „Na turné predstavujeme hlavne náš nový album, ale nevynechávame samozrejme ani obľúbené skladby z predošlých albumov. Veľmi si vážim, že sa o svoje piesne môžem deliť s ľuďmi, ktorí si ich prídu vypočuť na naše koncerty. Keď vidím ako sa na mňa usmievajú a ako sa tešia, tak je to tá najkrajšia odmena,“ uzavrela Martausová.


Termíny nadchádzajúcich koncertov Sima Martausová & band tour 2016:

17.októbra - Ateliér Babylon, Bratislava
23. októbra – Nájomná jednotka 210, Nitra
24. októbra – Kino Baník, Prievidza
25. októbra – Kino Strojár, Martin
26. októbra – Dom kultúry, Námestovo
27. októbra – MsKS, Dolný Kubín
9.novembra - Nájomná jednotka 210, Nitra
10. novembra – MsKC, Žiar nad Hronom
19. novembra – Dom kultúry, Poprad
20. novembra – MsKS, Kežmarok
21. novembra – Kino Žriedlo, Bardejov
22. novembra – Kino Scala, Prešov
23. novembra – Historická radnica, Košice
24. novembra – MsKS, Michalovce
26. novembra – Synagóga, Lučenec
27. novembra – DK Podborová, Zvolen
28. novembra – Aula SZU, Banská Bystrica
29. novembra – Empírové divadlo, Hlohovec
30. novembra – Kino Fontána, Piešťany

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona