Silvová získala prvé zlato pre Brazíliu

NETKY.SK • 9 August 2016, 09:19 • 2 min
Silvová získala prvé zlato pre Brazíliu

RIO DE JANEIRO - Brazília má na domácich OH v Riu de Janeiro prvú zlatú medailu. Postarala sa o ňu v pondelok džudistka Rafaela Silvová v hmotnostnej kategórii do 57 kg.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšryriročná Silvová vo finále zdolala Sumiyu Dorjsurenovú z Mongolska na wazari. Bronzové medaily získali Telma Monteirová Portugalska a Kaori Macumotová z Japonska.

 

Silvová rozhodla finálový duel už v úvodnej minúte,keď skórovala na wazari a náskok z toho chmatu si udržala až do záveru. Rodáčku z dejiska hier, ktorá je majsterkou sveta zo šampionátu 2013, podporovala v hľadisku veľká skupina fanúšikov. "Ďakujem všetkým za podporu. Každý vie, že neznášam tréningy. Ale na túto olympiádu som trénovala tvrdšie než hocikto iný," povedala po finále čerstvá olympijská šampiónka.

 

džudo - ženy

do 57 kg: 1. Rafaela Silvová (Braz.), 2. Sumiya Dorjsurenová (Mong.), 3. Kaori Macumotová (Jap.) a Telma Monteirová (Port.), 5. Lien Chen-Ling (Taiwan) a Corina Caprioriuová (Rum.)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona