Silvio Berlusconi zostáva v nemocnici

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 10:39 • 2 min
Silvio Berlusconi zostáva v nemocnici

MILÁNO - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi zostáva naďalej so zápalom oka v nemocnici. Hlavný oftalmológ milánskej nemocnice San Raffaele, Francesco Bandello, dnes povedal, že Berlusconiho stav sa cez noc zlepšil iba mierne.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatšesťročný Berlusconi má obojstranný zápal strednej vrstvy očnej gule a očakáva sa, že zostane hospitalizovaný najmenej do nedele, informovala agentúra Associated Press.

Nedostavil sa preto na pojednávanie v procese, v ktorom čelí obvineniu, že zaplatil za sex s neplnoletou prostitútkou Ruby a následne zneužil svoje postavenie, aby jej pomohol po problémoch s políciou ani na odvolacom procese týkajúcom sa daňových únikov. Ide už o druhý Berlusconiho proces vo veci daňových únikov: vlani v októbri ho odsúdili na štyri roky väzenia a prokuratúra žiada, aby súd potvrdil verdikt, ako aj päťročný zákaz pre Berlusconiho zastávať verejný úrad.

Súd, ktorý má rozhodnúť o odvolaní, vyslal dnes do nemocnice súdom menovaného lekára, aby Berlusconiho zdravotný stav overil. Rozsudky v oboch procesoch sa očakávajú tento mesiac, v politicky citlivom období, kedy sa Taliansko pokúša o zostavenie stabilnej vlády po nerozhodnom výsledku parlamentných volieb. V dolnej komore parlamentu získal väčšinu stredoľavý blok, ktorého vodca sa pokúša zostaviť vládu, v Senáte má väčšinu stredopravý blok na čele s Berlusconim a tretia najsilnejšia politická sila, Hnutie piatich hviezd Bepe Grilla odmieta ísť do koalície s ktorýmkoľvek z nich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies