Silvio Berlusconi prisľúbil podporu kľúčovej volebnej reforme

NETKY.SK • 19 Január 2014, 09:11 • 2 min
Silvio Berlusconi prisľúbil podporu kľúčovej volebnej reforme

RÍM - Silvia Berlusconiho (77) vlani v auguste právoplatne odsúdili za daňový podvod a v novembri ho vylúčili z hornej komory talianskeho parlamentu. Stále sa však nevzdáva nádeje na politický comeback.

slovakia

left justify in out

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi prisľúbil podporu kľúčovej volebnej reforme, ktorá má zefektívniť fungovanie politického systému v krajine, oznámila agentúra AP. 

Berlusconi sa k tomu zaviazal na sobotňajšom stretnutí so svojim hlavným politickým rivalom Matteom Renzim, novým šéfom vládnej stredoľavej Demokratickej strany (PD), ktorá v súčasnosti vládne spolu s centristickou pravicou.

Renzi sa s kontroverzným expremiérom stretol aj napriek výhradám zo strany časti svojich vlastných straníckych kolegov a koaličných partnerov. Schôdzka sa konala v rímskej centrále PD. 

Berlusconi, šéf druhej najsilnejšej strany Forza Italia na stretnutí prisľúbil, že podporí úsilie o prípravu a presadenie dlhoodkladanej volebnej reformy. Podľa Renziho by volebné zmeny mali posilniť veľké politické bloky a "eliminovať vydieračskú moc menších strán" v záujme zefektívnenia systému vládnutia v Taliansku. 

Silvia Berlusconiho (77) vlani v auguste právoplatne odsúdili za daňový podvod a následne v novembri vylúčili z hornej komory talianskeho parlamentu. Mediálny magnát sa však stále nevzdáva nádeje na politický comeback.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies