Silvia Berlusconiho odsúdili na rok väzenia!

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 13:57 • 2 min
Silvia Berlusconiho odsúdili na rok väzenia!

RÍM - Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho odsúdil dnes milánsky súd na rok väzenia v súvislosti s nelegálnym zverejnením odpočúvaných telefonátov v novinách, ktoré patria k jeho mediálnemu impériu.

slovakia

left justify in out

Súd uznal Berlusconiho vinným zo zodpovednosti za únik dôverných informácií zo súdneho vyšetrovania s cieľom poškodiť politického rivala. Expremiér neskončí za mrežami, ak sa proti rozsudku odvolá, čo sa očakáva, konštatovala agentúra DPA.

Proces sa týkal článku, v ktorom v roku 2005 noviny Il Giornale zverejnili prepis nahrávky telefonátu odpočúvaného v rámci vyšetrovania finančného škandálu. Berlusconi podľa žaloby poskytol nahrávku svojmu bratovi Paolovi, vydavateľovi tohto denníka, aby poškodil bývalého ľavicového ministra Piera Fassina, jedného z telefonujúcich, informovala agentúra APA.

Berlusconiho mladšieho brata Paola odsúdili na dva roky a tri mesiace väzenia. Fassinovi, terajšiemu starostovi Turína, verdikt zároveň prisúdil odškodné 80.000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies