Silvestrovské oslavy v Bratislave spestrí ohňostroj z hradu

NETKY.SK • 19 December 2012, 12:03 • 2 min
Silvestrovské oslavy v Bratislave spestrí ohňostroj z hradu

Silvestrovské oslavy v Bratislave spestrí ohňostroj z hradu - Zaujímavosti Tohtoročný Silvestrovský program v Bratislave bude spojený s oslavami 20. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky a rovnakého výročia Bratislavy ako jej hlavného mesta.

slovakia

left justify in out

imgTohtoročný Silvestrovský program v Bratislave bude spojený s oslavami 20. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky a rovnakého výročia Bratislavy ako jej hlavného mesta.

"Slávnostným programom ukončíme starý a privítame nový rok. Novinkou bude ohňostroj z hradu, o ktorý sa postará Národná rada SR. Na koncoročnom programe so začiatkom na Hviezdoslavovom námestí o 18.30 a na Hlavnom o hodinu neskôr očakávame asi 40.000 návštevníkov. Máme skromnejšie podmienky, ale program bude hradený so sponzorských príspevkov sumou 60.000 eur. Z mestského rozpočtu pôjde 20.000 eur na propagáciu, bezpečnosť a upratovanie," na dnešnej tlačovej konferencii povedal primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. 

Zároveň ocenil, že na koncoročných oslavách sa podieľajú ďalšie samosprávne organizácie – Staré Mesto a Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý na program prispieva sumou 8000 eur.

"Silvestrovské oslavy napriek svojej bujarosti sú v centre mesta rodinným podujatím, kde môžu byť o polnoci v bezpečí aj rodiny s deťmi a mať skvelý zážitok," pripomenul vlastnú skúsenosť predseda BSK Pavol Frešo.

Na Hlavnom námestí vystúpia skupiny Polemic, Hex, Amo & band, Cigánski diabli a maďarská skupina Parno Graszt. "Na Silvestra v Bratislave budeme účinkovať šiesty raz a tešíme sa na spoločné hranie so svetoznámou maďarskou kapelou. Nemáme spoločne pripravené nič, bude to spontánne hranie," pripomenul Ernest Šarkőzy z najznámejšej slovenskej cigánskej kapely.

Staré Mesto pripravuje na svojom klzisku na Hviezdoslavovom námestí Silvester na ľade. Bratislavčania sa môžu bezplatne korčuľovať od 17. až do jednej hodiny po polnoci. Ešte o hodinu a pol dlhšie tam bude zabezpečený hudobný program.

Nový rok - 1. január 2013 sa v centre mesta ponesie v znamení osláv 20. výročia hlavného mesta SR. Od 15. hodiny videoprodukcia pripomenie významné udalosti v živote Bratislavy za ostatných 20 rokov a na pódiu sa vystriedajú bratislavskí umelci. O promenádny program sa postarajú Spevácky zbor mesta Bratislavy, skupina Bratislava Hot Serenaders a spevák Peter Lipa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies