SILVESTROVSKÉ MENU

NETKY.SK • 31 December 2013, 13:00 • 2 min
SILVESTROVSKÉ MENU

Najbujarejšia, ale i najkrajšia oslava roka je Silvester. Nikto z nás nevníma a neoslavuje Silvester ako oslavu Slnovratu, ale ako odchod starého a príchod nového roku. Bilancujeme, dávame si predsavzatia, dúfame že nastávajúci rok bude lepší ako ten predchádzajúci. Ak sa nechystáte nikde do spoločnosti a rozhodli ste sa oslavovať v kruhu rodiny, priateľov a známych, nezabudnite pripraviť dobré pohostenie. Nechajte sa inšpirovať našimi receptami.

slovakia

left justify in out

Kačacia paštéta.

0,5 kg kačacej pečenie, 60 g husacej masti, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 PL horčicu. Cibuľu pokrájame a orestujeme na masti. Pridáme nakrájané pečienky, prelisovaný cesnak a spolu restujeme asi 10 minút. Potom pečienky posypeme korením, pridáme horčicu, odstavíme a necháme vychladnúť. Rozmixujeme, osolíme. Natierame na tenké plátky sendviča.

Medové mandle so škoricou a sezamom.

2 balíky škoricového cukru, 1 PL medu, 150 g olúpaných mandlí, 2 PL sezamových semienok, kúsok masla. Škoricový cukor skaramelizujeme, pridáme med, maslo a mandle. V tejto sladkej zmesi mandle obalíme a nakoniec nasypeme sezamové semienka.

Jedno hubky s lososovou penou.

100 g údeného lososa, 2 PL majonézy, 100 g masla.  Lososa rozmixujeme a následne ho s maslom a majonézou ušľaháme do peny. Natierame na plátky rožka, zdobíme kúskom citróna.

Pikantné grilované karé z diviaka.

Karé z diviaka podľa počtu osôb. Na marinádu potrebujeme ocot, olej, worchestrovú omáčku, sójovú, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak. Mäso namočíme do tejto marinády deň vopred, potom ho stačí už len ugrilovať.

Gin Fizz

4 cl ginu, 2 cl citrónovej šťavy, 1 cl cukrového sirupu zmiešame v šejkri, prelejeme do pohára a doplníme sódou.

 

Prajeme dobrú chuť a príjemnú zábavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona