Silvester prináša aj mnohé poistné udalosti

NETKY.SK • 31 December 2014, 10:36 • 2 min
Silvester prináša aj mnohé poistné udalosti

BRATISLAVA - Vítanie nového roka sa už tradične spája s bujarými oslavami. Každý Silvester však okrem dobrej zábavy prináša aj zvýšený výskyt poistných udalostí.

slovakia

left justify in out

Pyrotechnika v rukách neskúsených nadšencov predstavuje veľké riziko pre zaparkované autá, okolité budovy a hlavne pre ľudské zdravie.
     

V silvestrovskom arzenáli mnohých Slovákov rozhodne nechýbajú ohňostroje, prskavky či petardy. Neodborná manipulácia so zábavnou pyrotechnikou však každoročne spôsobuje bolestivé úrazy a škody na majetku. Často vzniknú požiare menšieho alebo väčšieho charakteru spôsobené petardami a inou pyrotechnikou, ktorú mnohí ľudia vyhadzujú z okien. Výška takýchto škôd sa môže vyšplhať až na niekoľko tisíc eur.
     

Počas minuloročného Silvestra Allianz – Slovenská poisťovňa zaznamenala prípady, pri ktorých vyhodená petarda poškodila zaparkované autá, odhodená prskavka z balkóna v bytovke pristála o poschodie nižšie a susedom poškodila plastové okná. Zaujímavou poistnou udalosťou z minulého roka bola krádež, pri ktorej do bytu na prízemí otvoreným oknom vošiel zlodej. Nič nepoškodil a jediné, čo ukradol, boli fľaše s alkoholom.
     

V prípade, že sa klientom počas novoročných osláv prihodí poistná udalosť, mali by ju bezodkladne nahlásiť poisťovni. Môžu tak urobiť telefonicky, online, prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo neskôr osobne na pobočke. Výhodou je mať vlastnú fotodokumentáciu, ktorou klient preukáže rozsah poškodenia. Ak nie je nevyhnutné poškodené predmety urýchlene odstrániť, je vhodné si ich odložiť pre následné dokazovanie poškodenia. Pred príchodom zamestnanca poisťovne je dobré spísať si rozsah poškodenia, aby sa na nič nezabudlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies