Siluanov: Protikrízové opatrenia nezvýšia rozpočtové výdavky Ruska

NETKY.SK • 27 Január 2015, 12:05 • 2 min
Siluanov: Protikrízové opatrenia nezvýšia rozpočtové výdavky Ruska

MOSKVA - Protikrízové opatrenia ruskej vlády nezvýšia rozpočtové výdavky. Vyhlásil to v utorok ruský minister financií Anton Siluanov.

slovakia

left justify in out

Cieľ vyrovnať do roku 2017 štátny rozpočet, pokiaľ sa ceny ropy vrátia na úroveň 70 USD za barel, je v súlade s vládnym plánom, ktorý predpokladá aj nové štrukturálne reformy. Ratingová agentúra Standard & Poors, ktorá v pondelok znížil úverový rating Ruskej federácie do špekulatívneho pásme, pravdepodobne pri svojom rozhodovaní nezohľadnila nové protikrízové úsilie, dodal Siluanov.

 

Protikrízový plán na oživenie ruskej ekonomiky stimulmi v hodnote 1,375 bil. rubľov (RUB) predstavili minulý týždeň ministri ruskej vlády prezidentovi Vladimirovi Putinovi. V rámci plánu by sa 250 mld. RUB z fondu národného bohatstva malo použiť na rekapitalizáciu bánk. Súčasťou plánu je vyplatenie subvencií v sume 86 mld. RUB pre poľnohospodárstvo, priemysel a zdravotníctvo, a tiež daňové prázdniny v regiónoch pre malých podnikateľov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona