Silným kandidátom na Platiniho kreslo je Michael van Praag

NETKY.SK • 22 December 2015, 14:48 • 2 min
Silným kandidátom na Platiniho kreslo je Michael van Praag

AMSTERDAM - Holanďan Michael van Praag je možným kandidátom na post prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA). Pre NOS však upozornil, že akékoľvek oficiálne kroky prichádzajú do úvahy pravdepodobne až po tom, ako Francúz Michael Platini neúspešne vyčerpá všetky možnosti zvrátiť svoj dištanc na 8 rokov od etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Verdikt oznámili v pondelok.

slovakia

left justify in out

"Či som favoritom na spomenutý post? Myslím si, že je dôležité, aby sme mali uchádzača so silnou podporou. Sú krajiny, ktoré ma v tej funkcii vidia, iné nie. Najpodstatnejšie je, aby sme pôsobili zjednotene," skonštatoval 68-ročný viceprezident UEFA a šéf národného zväzu KNVB Van Praag.

Najbližší posun v celej záležitosti by mohol nastať 21. januára. Vtedy sa stretne exekutíva UEFA a bude sa zaoberať aj postojom k vzniknutej situácii. Platini aj takisto na 8 rokov odstavený prezident FIFA Sepp Blatter avizovali, že sa obrátia na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies