Silný vietor zastavil železničnú dopravu na severe Nemecka, búrky si vyžiadali najmenej jednu obeť

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 17:01 • 2 min
Silný vietor zastavil železničnú dopravu na severe Nemecka, búrky si vyžiadali najmenej jednu obeť

BERLÍN - Silný vietor vo štvrtok výrazne skomplikoval železničnú dopravu predovšetkým na severe Nemecka.

slovakia

left justify in out

Nemeckí meteorológovia zaznamenali dnes tornádo len asi desať kilometrov od letiska v severonemeckom Hamburgu.

 

Podľa slov splnomocnenca Nemeckej meteorologickej služby pre tornáda Andreasa Friedricha išlo však o slabšie a iba niekoľko minút pôsobiace tornádo, ktoré nie je na území krajiny častým javom. Jeho následky budú vzhľadom na krátky kontakt so zemou zrejme neveľké, dodal odborník.

 

Napriek tomu meteorológovia upozornili na riziko vzniku tornád a intenzívnych búrok sprevádzaných prudkým nárazovým vetrom aj ďalšie oblasti hlavne na severe a východe Nemecka.

 

V okrese Uelzen prišiel o život 50-ročný motorista v automobile, na ktorý spadol vyvrátený strom. Len niekoľko kilometrov odtiaľ utrpela ťažké zranenia cyklistka, ktorú takisto zasiahol padajúci strom.

 

Popadané stromy na tratiach spôsobujú veľké meškania vlakov, zastavená bola premávka okrem iného aj na takých frekventovaných tratiach ako Hamburg - Berlín, Hamburg - Hannover, Brémy - Hannover alebo Hannover - Wolfsburg.

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn na Twitteri oznámila, že niektoré zo zablokovaných tratí by mali byť spojazdnené už do dnešného večera. Cestujúcich vyzýva, aby si pred zamýšľanou cestou skontrolovali aktuálne informácie na internete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies