Silný vietor zafúka v sobotu na väčšine Slovenska, na severe má nasnežiť

NETKY.SK • 10 Marec 2023, 16:00 • 2 min
Silný vietor zafúka v sobotu na väčšine Slovenska, na severe má nasnežiť

BRATISLAVA - Silný vietor zafúka v sobotu (11. 3.) na väčšine územia Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého a druhého stupňa. Upozorňuje tiež na vietor na horách.

slovakia

left justify in out

V okresoch Čadca, Námestovo a Tvrdošín môže spadnúť desať až 13 centimetrov nového snehu. Pre Žilinský kraj a okolie vydali výstrahu pred snehovými jazykmi. Druhostupňová výstraha pred vetrom platí v sobotu pre západné Slovensko a v okresoch Poprad a Kežmarok. Vietor tam miestami dosiahne v nárazoch rýchlosť 23 až 29 metrov za sekundu a v priemere okolo 16 metrov za sekundu.

 

Pre väčšinu okresov Trenčianskeho, Žilinského, Banskobystrického, Prešovského kraja vydali meteorológovia na sobotu výstrahu prvého stupňa. Na okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Liptovský Mikuláš, Poprad sa vzťahuje aj výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách. Pre väčšinu okresov v Žilinskom kraji bude platí prvostupňová výstraha. V Žilinskom kraji a v časti Banskobystrického, Trenčianskeho a Prešovského sa môžu tvoriť snehové jazyky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies