Silný vietor v Chorvátsku: Jeden mŕtvy, 10 zranených

NETKY.SK • 11 November 2013, 14:49 • 2 min
Silný vietor v Chorvátsku: Jeden mŕtvy, 10 zranených

ZÁHREB - Severom Chorvátska sa v pondelok prehnal silný vietor, ktorý tam zabil jedného človeka a zranil najmenej desiatich ďalších ľudí. Spôsobil tiež materiálne škody, v dôsledku čoho bola narušená cestná aj lodná doprava.

slovakia

left justify in out

Vietor pri jadranskom pobreží dosahoval miestami rýchlosť až 221 kilometrov za hodinu. Úrady preto nariadili všetkým lodiam, aby zostali v prístavoch a uzavreli aj tamojšie mosty na ostrovoch Krk a Pag. V hlavnom meste Záhreb bola zasiahnutá aj mestská hromadná doprava.

Medzi zranenými sú robotníci, ktorí v prístavnom meste Rijeka pracovali na stavbe. V susednom mestečku Opatija museli hospitalizovať tri deti po tom, ako ich zasiahli padajúce konáre. Zatiaľ jedinou obeťou je 46-ročný muž, ktorý v dôsledku silného vetra spadol zo stromu v meste Novi Marof.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies