Silný vietor sa prehnal Českom, spôsobil výpadky elektriny

NETKY.SK • 6 December 2013, 14:04 • 2 min
Silný vietor sa prehnal Českom, spôsobil výpadky elektriny

PRAHA - Silný vietor, ktorý sa v noci nadnes prihnal do Českej republiky, zoslabne až v sobotu vo večerných hodinách. Hrozia záveje a na horách napadne viac než pol metra snehu, varovali podľa servera Novinky.cz českí meteorológovia.

slovakia

left justify in out

Vietor v nížinách dosiahne rýchlosť až 90 kilometrov za hodinu, na horách 110 kilometrov za hodinu. Očakáva sa aj nádielka nového snehu, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Víchrica by Česko mala potrápiť do soboty, pričom energetici likvidujú desiatky výpadkov, uviedol server iDnes.cz.

V noci nadnes spôsobili poryvy vetra výpadky elektriny a komplikovali dopravu. Najhoršia situácia z pohľadu prerušených dodávok elektriny bola v Královohradeckom kraji a na Semilsku, kde energetici vyhlásili kalamitný stav.

Problémy hlásili aj železnice na regionálnych tratiach, ako aj letiská, doprava však zásadne narušená nebola. Pražské letisko Václava Havla zrušilo kvôli nepriaznivému počasiu v Európe dopoludnia päť letov. Išlo predovšetkým o spoje s Britániou a Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies