Silný vietor potrápil aj hasičov, vykonali už 23 výjazdov

NETKY.SK • 10 Marec 2019, 15:34 • 2 min
Silný vietor potrápil aj hasičov, vykonali už 23 výjazdov

BRATISLAVA – Silný vietor, ktorý zasiahol v noci zo sobotu na nedeľu najmä Žilinský kraj, zamestnal aj hasičov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, od šiestej hodiny rána vykonali hasiči už 23 výjazdov, pri viacerých ešte stále zasahujú. Viac ako 50 príslušníkov hasičských zborov pomáhalo najmä pri odstraňovaní popadaných stromov z ciest a zaparkovaných vozidiel, v niekoľkých prípadoch odstraňovali strhnuté strechy.

Najvážnejšia situácia je v Žilinskom kraji, kde zasahovali viac ako deväťkrát, a to najmä v okrese Liptovský Mikuláš. V Nitrianskom kraji boli hasiči v súvislosti s vetrom vyslaní k piatim prípadom. V Trenčianskom a Trnavskom kraji zasahovali hasiči doposiaľ štyrikrát. V Košickom kraji zasahuje 15 príslušníkov v súvislosti s vypaľovaním trávy v prírodnom prostredí, kde sa vplyvom silného vetra začal požiar rozširovať. „Predpokladá sa, že výjazdy k podobným udalostiam budú ešte pribúdať,“ uzavrela Križanová.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies