Silný vietor pokračuje aj v nedeľu, meteorológovia vydali viacero výstrah

NETKY.SK • 18 Marec 2018, 12:14 • 2 min
Silný vietor pokračuje aj v nedeľu, meteorológovia vydali viacero výstrah

BRATISLAVA - V nedeľu bude naďalej veľmi veterno, najmä na východe Slovenska.

slovakia

left justify in out

Na svojej facebookovej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal viacero výstrah.

 

"Pri snežení, veľmi nízkej teplote vzduchu a silnom vetre sa budú tvoriť snehové jazyky a záveje a na pocit bude veľmi chladno," upozorňujú meteorológovia. Prejaví sa to najmä v Prešovskom a Košickom kraji, kde SHMÚ pred týmito javmi vydalo výstrahy. Vietor má začať slabnúť až vo večerných hodinách.

 

V okrese Košice a Trebišov platí až do 12.00 h výstraha druhého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi. "Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerný a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," vysvetľuje SHMÚ.

 

V noci zo soboty (17.3.) na nedeľu SHMÚ zaznamenal veľmi vysokú priemernú rýchlosť vetra, ktorá sa na Slovensku v nižších polohách bežne nevyskytuje. "Napríklad na stanici na košickom letisku chýbalo málo a mali by sme v tejto lokalite, ktorá je v nadmorskej výške len 230 metrov, víchricu," informujú meteorológovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies