Silný vietor odstavil lanovky vo Vysokých Tatrách

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 10:01 • 2 min
Silný vietor odstavil lanovky vo Vysokých Tatrách

POPRAD – Silný vietor odstavil niektoré lanovky vo Vysokých Tatrách. Mimo prevádzky je momentálne prakticky celé stredisko Tatranská Lomnica.

slovakia

left justify in out

„Na Lomnickom štíte dosahuje vietor rýchlosť až 30 metrov za sekundu, na Skalnatom plese 26 metrov za sekundu,“ uviedla Zuzana Fabianová zo spoločnosti Tatry Moutain Resorts. V prevádzke je stredisko Štrbské Pleso, kde vietor dosahuje rýchlosť 16 metrov za sekundu. Tu je mimo prevádzky len lanovka Furkota. „Ihneď, ako klesne rýchlosť vetra, lanovky v Tatranskej Lomnici budú opäť v prevádzke. Podobná situácia bola aj v nedeľu,“ dodala Fabianová.

 

Vo Vysokých Tatrách sú stále dobré podmienky na lyžovanie. Cez víkend pribudlo na zjazdovkách niekoľko centimetrov prírodného snehu. V Tatranskej Lomnici je do 55 centimetrov snehu a na Štrbskom Plese je do 65 centimetrov snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona