Silný vietor odfúkol nafukovací hrad s deťmi! Hlásia obete na životoch

NETKY.SK • 16 December 2021, 08:35 • 2 min
Silný vietor odfúkol nafukovací hrad s deťmi! Hlásia obete na životoch

SYDNEY - K incidentu došlo na austrálskom ostrove Tasmánia v meste Devonport na základnej škole počas koncoročnej oslavy, ktorá sa konala v posledný školský týždeň pred vianočnými prázdninami.

slovakia

left justify in out

Štyri deti zahynuli a niekoľko ďalších utrpelo vážne zranenia po tom, ako vietor v Austrálii vo štvrtok vyzdvihol vysoko do vzduchu nafukovací hrad, informovali agentúry AFP a DPA.

 

 

"Nanešťastie môžem potvrdiť, že štyri deti zahynuli, ďalšie štyri sú v kritickom stave a jedno dieťa vo vážnom stave," uviedol tasmánsky policajný komisár Darren Hine. Obeťami tejto nehody sa stali dvaja chlapci a dve dievčatá vo veku približne 11 rokov, ktorí chodili do 6. triedy. Podľa polície deti pri nehode hradu spadli z výšky až desiatich metrov. "Deti mali mať zábavný deň spolu so svojimi rodinami – a stala sa z neho taká obrovská tragédia, a ešte k tomu v tomto období roka! Človeka z toho bolí srdce... Modlím sa za rodiny a priateľov detí, ktoré prišli o život, za ranených... a všetkých tých, ktorí boli svedkami tejto strašnej udalosti," vyjadril sa k smutnej udalosti austrálsky premiér Scott Morrison.

 

Škola uviedla, že cieľom oslavy bolo, aby sa deti na konci roka zabavili. Neskôr po incidente školu uzatvorili a požiadali rodičov, aby si prišli po deti. Podľa agentúry AFP predpoveď počasia predpovedala na štvrtok v oblasti, v ktorej došlo k incidentu, len "slabý vietor". Polícia však v súčasnosti nehodu prešetruje.

 

Možno vás zaujme: Biden prisľúbil pomoc obetiam tornád



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies