Silný vietor na horách bude pokračovať aj v pondelok, pridá sa aj sneženie

NETKY.SK • 9 December 2013, 06:21 • 2 min
Silný vietor na horách bude pokračovať aj v pondelok, pridá sa aj sneženie

BRATISLAVA - Na hrebeňoch hôr bude aj v pondelok (10.12) fúkať silný vietor. Jeho rýchlosť môže v nárazoch dosahovať 25 až 35 m/s. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal varovanie druhého stupňa.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Považská Bystrica, Kežmarok, Poprad, Bytča, Dolný Kubín, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Tvrdošín, Čadca a Žilina. Výstraha platí do 23.00 h.

K silnému vetru sa pridá aj sneženie a tvorba snehových jazykov a závejov. V prvom prípade platí výstraha prvého stupňa pre okresy severného Slovenska. "Miestami sa očakáva výskyt sneženia pri ktorom spadne 20 - 50 cm nového snehu," uvádza SHMÚ na svojej webovej stránke. Prvý stupeň výstrahy pred tvorbou snehových jazykov a závejov platí celý Prešovský kraj, Žilinský kraj, okrem okresu Turčianske Teplice. A taktiež pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Považská Bystrica, Spišská Nová Ves. Výstraha platí pre celý pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies