Silný vietor môže obmedziť prevádzku niektorých lanoviek

NETKY.SK • 17 Január 2015, 10:19 • 2 min
Silný vietor môže obmedziť prevádzku niektorých lanoviek

BRATISLAVA - Upravené lyžiarske svahy ponúka v týchto dňoch viac ako 90 zimných areálov.

slovakia

left justify in out

"Pozor však dnes na silný vietor, ktorý môže obmedziť prevádzku niektorých prepravných zariadení vo vysokohorských polohách," uviedla Ľubica Styková zo spoločnosti Sitour. Návštevníkom sú k dispozícii zväčša technicky zasnežované zjazdovky s priemernou výškou snehu 20 až 50 cm. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré, 40 až 50 cm snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie hlásia napríklad Tále, Levočská dolina, Čičmany aj strediská v okolí Ždiaru ako Monkova dolina, Skicentrum Strachan, Ski Bachledova alebo Skicentrum Strednica.

 

V piatok otvárali sezónu vo východoslovenskom stredisku Regetovka, na premiérové jazdy dnes pozýva ďalšie východoslovenské stredisko Renčišov – Búče, ale aj Šachtičky pri Banskej Bystrici. "Upravená je tu hlavná zjazdovka a detské svahy," dodáva Styková s tým, že vo všetkých týchto strediskách sú podmienky dobré. Sto percent zjazdoviek je návštevníkom k dispozícii v Tatranskej Lomnici, kde v piatok otvárali Lomnické sedlo. Viac ako 80 percent svahov a veľmi dobré lyžiarske podmienky sú na Čertovici, Kubínskej holi, vo Valčianskej doline, na Remate, v Košútke – Hriňovej, na Roháčoch v Spálenej aj v stredisku Janovky – Milotín v Zuberci. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies