Silný tajfún zasiahol japonské ostrovy a smeruje k Taiwanu

NETKY.SK • 28 September 2015, 09:03 • 2 min
Silný tajfún zasiahol japonské ostrovy a smeruje k Taiwanu

TOKIO/TCHAJ-PEJ - Silný tajfún Dujuan dnes bičoval juhovýchodné japonské ostrovy a očakávajú ho aj na Taiwane.

slovakia

left justify in out

Úrady vopred varovali pred prudkým vetrom, vysokými vlnami a hustým lejakom, uviedla tlačová agentúra DPA.
Vyše 300 obyvateľov evakuovali z domovov na japonských ostrovoch Jonaguni a Išigaki a približne 100 domácností v oblasti zostalo bez elektriny. Informovali o tom miestne noviny Rjúkjú Šimpó.


Desiatky letov zrušili v japonskej prefektúre Okinawa.


Oko tajfúnu sa o 09.00 h miestneho času (02.00 h SELČ) nachádzalo približne 110 kilometrov južne od japonského ostrova Iriomote, pričom sa pohybuje na severozápad rýchlosťou 15 kilometrov za hodinu, uviedol japonský meteorologický úrad. Dodal, že vietor v poradí už 21. tajfúnu tejto sezóny dosahoval rýchlosť 180 kilometrov za hodinu a v nárazoch až 252 kilometrov za hodinu.


Tajfún Dujuan má zasiahnuť Taiwan v priebehu dneška a tamojšie úrady už varovali pred záplavami v pobrežných a nízko položených oblastiach. Vysokorýchlostné vlaky a niektoré lety budú zrušené, informovala štátna taiwanská Centrálna tlačová agentúra.


Dujuan bude druhým tajfúnom, ktorý zasiahne Taiwan za posledné dva mesiace. Prvým bol Soudelor, ktorý v auguste usmrtil osem ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies