Silní súperi pre Volka na JBL Jump Fest-e v Košiciach

NETKY.SK • 3 September 2018, 10:28 • 2 min
Silní súperi pre Volka na JBL Jump Fest-e v Košiciach

KOŠICE - Slovenský rekordér v behu na 100 m Ján Volko (10,13) verzus český rekordér Zdeněk Stromšík (10,16) a k tomu Turek jamajského pôvodu Emre Zafer Barnes s osobným maximom 10,08.

slovakia

left justify in out

 To je zostava šprintu na 50 yardov na 3. ročníku skokansko-šprintérskej šou JBL Jump Fest v stredu 5. septembra od 16.00 h v Košiciach.

Vlani mala táto disciplína na Alžbetinej ulici pri gotickom Dóme sv. Alžbety v srdci Košíc premiéru. V súčte časov z dvoch behov 23-ročný Stromšík, ktorý má s podporou vetra nad 2 m/s na konte aj stovku za 10,11, o stotinku zdolal o dva roky mladšieho Volka. Najlepší výkon - 5,47 - však patril slovenskému "expresu".

Ján Volko, majster Európy na 200 m do 23 rokov a halový vicemajster Európy na 60 m: "Teším sa na tieto preteky, je to niečo celkom iné ako stovka či dvojstovka. Kľúčový je dobrý štart, človek beží viac silovo."

Dvadsaťdeväťročný Barnes sa v Košiciach zastaví cestou na víkendový Kontinentálny pohár družstiev, kde bude v štafete na 4 x 100 m reprezentovať Európu. V tejto disciplíne je Turek vicemajster Európy z Berlína. Jeho najväčšie individuálne úspechy sú ôsma priečka na 60 m na halových MS 2018 v Birminghame, kde Volko skončil šiesty, a siedme miesto vo finále stovky na nedávnom berlínskom európskom šampionáte.

V premiére prekážkového šprintu na 50 yardov sa na špeciálnej rovinke v centre Košíc predstavia semifinalista halových MS 2014 na 60 m prekážok Dominik Bochenek z Poľska, Maďar Bálint Széles a český reprezentant Martin Pokorný.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona