VIDEO Silné znečistenie ovzdušia skomplikovalo život obyvateľom Londýna

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 15:22 • 2 min
VIDEO Silné znečistenie ovzdušia skomplikovalo život obyvateľom Londýna

LONDÝN - Pre silné znečistenie ovzdušia zostali dnes zatvorené mnohé školy v Anglicku. Lekári hlásili zvýšenie počtu prípadov ľudí, ktorí privolali zdravotnícku pomoc pre problémy s dýchaním, ako aj veľký nárast počtu astmatických záchvatov.

slovakia

left justify in out

Aj britský premiér David Cameron pre zamorené ovzdušie v Londýne zrušil svoj tradičný ranný beh. 
     

Líder konzervatívcov čelí dlhodobo kritike za prístup vlády k riešeniu opakujúceho sa problému so zlým ovzduším, pričom vo februári z tohto dôvodu začala voči Británii právne konanie i Európska komisia. Cieľom konania EK, ktoré sa týka nadmerného prekročenia limitov oxidu dusičitého, je prinútiť Britániu, aby zaviedla lepšiu kontrolu emisií z dopravy a prísnejšie tresty pre znečisťovateľov ovzdušia.
     

Ako informoval denník Guardian, vládou zriadené informačné centrum a telefonická linka pomoci vyzvala obyvateľov Londýna a ďalších oblastí so zhoršeným ovzduším, aby sa vyhýbali fyzicky náročnej činnosti a športovaniu.
     

Europoslanec za Zelenú stranu Anglicka a Walesu Keith Taylor po tom, ako v Londýne a na juhovýchode Anglicka dosiahla úroveň znečistenia najvyšší stupeň 10 označil prístup vlády k problematike za "ľahkomyseľný" a "absolútne neprípustný".
     

Znečistené ovzdušie je po fajčení druhou najčastejšou príčinou úmrtia v Británii. Každoročne si podľa poradcov vlády vyžiada životy 29.000 osôb, uvádza agentúra Reuters.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies