Silné zemetrasenie zasiahlo Taiwan a ostrovy na juhu Japonska

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 07:11 • 2 min
Silné zemetrasenie zasiahlo Taiwan a ostrovy na juhu Japonska

TOKIO/TCHAJ-PEJ - Silné zemetrasenie zasiahlo dnes Taiwan a malé ostrovy na ďalekom juhu Japonska. Pre ostrovy juhozápadne od Okinavy vydali varovanie pred meter vysokými vlnami cunami, ktoré však následne odvolali. Správy o škodách alebo zraneniach sa zatiaľ neobjavili, informovali agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Japonská meteorologická agentúra uviedla, že k zemetraseniu s magnitúdou 6,8 došlo pri ostrovoch Jonaguni a epicentrum sa nachádzalo vo veľmi malej hĺbke. Agentúra vydala varovanie pred metrovými cunami pre malé ostrovy, ktoré patria k prefektúre Okinava.

 

Výstraha bola v platnosti asi hodinu. Nebolo jasné, či cunami zasiahlo pobrežia ostrovov v oblasti. Podľa AP televízne zábery z neďalekého ostrova ukazovali pokojné more. Taiwanský Ústredný meteorologický úrad uviedol, že epicentrum zemetrasenia ležalo približne 75 kilometrov od východného pobrežia Taiwanu v hĺbke asi 17 kilometrov. Otrasy pocítili aj v taiwanskej metropole Tchaj-pej.

 

Podľa americkej geologickej služby USGS malo zemetrasenie magnitúdu 6,6 a došlo k nemu 72 kilometrov juhovýchodne od mesta Su-ao na Taiwane v hĺbke 28,9 kilometra.

 

Tichomorské centrum varovania pred cunami uviedlo, že prívalové vlny nehrozia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies