Silné zemetrasenie zasiahlo strednú Áziu

NETKY.SK • 20 Júl 2011, 07:46 • 2 min
Silné zemetrasenie zasiahlo strednú Áziu

Silné zemetrasenie zasiahlo strednú Áziu - Svet Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo v noci na dnes oblasť južného Kirgizska pri hranici s Uzbekistanom. Informoval o tom americký geologický ústav (USGS).

slovakia

left justify in out

img

Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo v noci na dnes oblasť južného Kirgizska pri hranici s Uzbekistanom. Informoval o tom americký geologický ústav (USGS).
      Po otrasoch, ku ktorým došlo o 1.35 h miestneho času 35 kilometrov od uzbeckého mesta Fergana, nehlásili bezprostredne žiadne obete ani vážne škody.
      V ďalšom väčšom uzbeckom meste Andižan, asi 100 kilometrov od epicentra, ľudia v panike utekali z domovov a pripravovali sa na to, že strávia noc v uliciach, uviedli miestni obyvatelia pre tlačovú agentúru Associated Press. Podľa jednej svedkyne sa zdalo, že otrasy trvali niekoľko minút.
      Ruské médiá informovali, že zemetrasenie bolo cítiť až v 300 kilometrov vzdialenej tadžickej metropole Dušanbe.
      Zemetrasenia sú v strednej Ázii pomerne časté. V roku 2008 prišlo pri silných otrasoch v Kirgizsku o život vyše 70 ľudí. V roku 1966 zdevastovalo uzbeckú metropolu Taškent zemetrasenie s magnitúdou 7,5, ktoré pripravilo o domovy státisíce ľudí.
Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies