Silné zemetrasenie zasiahlo severný ostrov Hokkaido

NETKY.SK • 22 Október 2011, 02:03 • 2 min
Silné zemetrasenie zasiahlo severný ostrov Hokkaido

Silné zemetrasenie zasiahlo severný ostrov Hokkaido - Svet Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo dnes severojaponský ostrov Hokkaido. Informovala o tom japonská meteorologická služba.

slovakia

left justify in out

img

Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo dnes severojaponský ostrov Hokkaido. Informovala o tom japonská meteorologická služba.
Bezprostredne neboli hlásené obete, zranenia či škody a nebolo vydané ani varovanie pred prívalovými vlnami cunami, uviedla agentúra DPA.
K zemetraseniu došlo o 05.03 h miestneho času (10.03 h SELČ); epicentrum malo v strednej časti ostrova v hĺbke 190 kilometrov.
Severovýchodnú časť Japonska zasiahlo 11. marca zemetrasenie s magnitúdou 9,0 a vlny cunami, ktorých tragickým výsledkom bolo vyše 15.800 mŕtvych a približne 3800 nezvestných.
Prírodná pohroma takisto spôsobila poškodenie jadrovej elektrárne Fukušima-I, z ktorej odvtedy uniká do životného prostredia rádioaktívny materiál.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona