Silné zemetrasenie zasiahlo severné pobrežie Papuy-Nová Guiney

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 11:47 • 2 min
Silné zemetrasenie zasiahlo severné pobrežie Papuy-Nová Guiney

Silné zemetrasenie zasiahlo severné pobrežie Papuy-Nová Guiney - Svet K silnému zemetraseniu s magnitúdou 7,0 došlo dnes pri severnom pobreží Papuy-Novej Guiney. Bezprostredne sa neobjavili správy o škodách alebo zraneniach a po zemetrasení nevydali varov

slovakia

left justify in out

img

K silnému zemetraseniu s magnitúdou 7,0 došlo dnes pri severnom pobreží Papuy-Novej Guiney. Bezprostredne sa neobjavili správy o škodách alebo zraneniach a po zemetrasení nevydali varovanie pred cunami.
      Epicentrum otrasov ležalo v hĺbke 202 kilometrov, približne 137 kilometrov severne od mesta Lae, druhého najväčšieho v krajine, informoval Americký geofyzikálny inštitút (USGS).
      Papuánsky geofyzikálny ústav uviedol, že zemetrasenie bolo cítiť aj v 450 kilometrov vzdialenej metropole Port Moresby.
      Tichomorské centrum výstrahy pred cunami uviedlo, že sa neočakávajú ničivé prívalové vlny v Tichom oceáne.
      Papua-Nová Guinea leží v tzv. Ohnivom kruhu, geologicky aktívnej zóne obklopujúcej Tichý oceán, zemetrasenia v krajine sú preto pomerne časté. Obvykle si nevyžiadajú veľké škody a obete, pretože väčšina jej obyvateľov žije v jednoduchých príbytkoch, konštatovala agentúra Reuters.
      V roku 1998 však pri zemetrasení s magnitúdou 7,0 pri severnom pobreží Papuy-Novej Guiney zahynulo vyše 2000 ľudí, keď vlny cunami zasiahli izolované dediny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona