Silné zemetrasenie zasiahlo ostrov Jáva v Indonézii

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 08:32 • 2 min
Silné zemetrasenie zasiahlo ostrov Jáva v Indonézii

JAKARTA - Silné zemetrasenie zasiahlo dnes skoro ráno západnú časť hlavného indonézskeho ostrova Jáva. V regióne vyvolalo paniku, bezprostredne sa však neobjavili správy o škodách alebo obetiach.

slovakia

left justify in out

Úrad civilnej ochrany oznámil, že otrasy zeme pocítili v rozsiahlych oblastiach západnej Jávy vrátane indonézskej metropoly Jakarta. Obyvatelia niektorých miest podľa úradu vybiehali z domov v panike.

 

Americká geologická služba USGS uviedla, že zemetrasenie s magnitúdou 5,6 malo epicentrum v Indickom oceáne približne 97 kilometrov juhozápadne od mesta Cibungur. Hypocentrum ležalo v pomerne malej hĺbke desiatich kilometrov.

 

Indonézsky meteorologický, klimatologický a geofyzikálny úrad informoval o väčšej magnitúde 6,3, dodal však, že pri tomto zemetrasení nehrozili prívalové vlny cunami.

 

Indonéziu často sužujú zemetrasenia vzhľadom na jej polohu v tzv. Ohnivom kruhu, ktorý je zónou silnej seizmickej a vulkanickej činnosti obkolesujúcou Tichý oceán.

 

V roku 2004 mimoriadne silné zemetrasenie v Indickom oceáne vyvolalo vlny cunami, ktoré zabili viac než 230.000 ľudí vo vyše desiatich krajinách, väčšinu z nich v indonézskej provincii Atjeh, pri ktorej západnom pobreží ležalo epicentrum.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona