Silné zemetrasenie v Turecku si vyžiadalo 116 obetí. Záchranári z trosiek vytiahli 4-ročné dievčatko, ktoré tam prežilo tri dni!

NETKY.SK • 4 November 2020, 14:35 • 2 min
Silné zemetrasenie v Turecku si vyžiadalo 116 obetí. Záchranári z trosiek vytiahli 4-ročné dievčatko, ktoré tam prežilo tri dni!

IZMIR - Silné zemetrasenie v Egejskom mori, ktoré v priebehu piatka zasiahlo Turecko a Grécko si vyžiadalo najmenej 116 obetí.

slovakia

left justify in out

Záchranárom sa podarilo z trosiek bytových domov vytiahnuť viac ako 100 ľudí. Počet obetí sa postupne do stredy zvyšoval. Úrady aktuálne potvrdili 116 ľudí, ktorí zahynuli pod sutinami. Až 114 obetí pritom hlásia zo západotureckého mesta Izmirdve z gréckeho ostrova Samos. Ide o dvoch mladých tínedžerov, ktorých zavalila zrútená stena domu Informovala o tom v stredu agentúra AP.

 

img

 

Z trosiek vytiahli 4-ročné dievčatko

Turecký úrad pre mimoriadne situácie (AFAD) informoval, že pri zemetrasení utrpelo zranenia 1034 osôb a 137 je naďalej hospitalizovaných. Zároveň dodal, že záchranári stihli prehľadať 15 zo 17 zrútených budov.

 

img

 

Z trosiek obytných domov záchranári vytiahli viac ako 100 ľudí. V utorok sa im podarilo zachrániť aj štvorročné dievča, ktoré bolo zavalené 65 hodín, teda takmer tri dni.

 

 

Zemetrasenie vyvolalo vlnu cunami

Americká geologická služba USGS informovala, že zemetrasenie v Egejskom mori dosiahlo magnitúdu 7,0 Richterovej stupnice. Turecký úrad pre mimoriadne situácie uviedol, že zemetrasenie malo hypocentrum v Egejskom mori v hĺbke 16,5 kilometra s magnitúdou 6,6.

 

Silné zemetrasenie dokonca vyvolalo vlnu cunami, ktorá udrela na južnom pobreží od mesta Izmir. Varovanie pred obrovskými vlnami zároveň vydali aj grécke úrady na gréckom ostrove Samos.

 

img

 

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis sa v piatok spojil s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom, aby mu vyjadril sústrasť, napísala agentúra AFP.

 

Súvisiaci článok: Zemetrasenie v Egejskom mori postihlo dve krajiny! Na situáciu reagovala už aj prezidentka SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies