VIDEO Silné zemetrasenie v Iráne zničilo šesť dedín

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 13:17 • 2 min
VIDEO Silné zemetrasenie v Iráne zničilo šesť dedín

TEHERÁN - Severovýchod Iránu zasiahlo dnes silné zemetrasenie s magnitúdou 6,1. O život prišiel najmenej jeden človek. Iránska tlačová agentúra Tasním informovala, že zničených bolo šesť dedín. Podľa agentúry FARS bolo zranených päť ľudí.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v okrese Sefíd Sang - horskej oblasti, kde žije približne 5000 ľudí - a v hĺbke okolo desať kilometrov.

 



Po zemetrasení sa prerušilo telefónne vedenie a mobilné siete fungovali s problémami.

Oblasť zasiahnutá dnešným zemetrasením leží zhruba 80 kilometrov juhovýchodne od posvätného mesta Mašhad, kde sa nachádza jedno z pútnických miest šiitského islamu - hrob Alího Rezu, jediného z dvanástich šiitských imámov, ktorý je pochovaný v Iráne.

Irán leží na tektonickom zlome a takmer denne zaznamenáva slabé zemetrasenia. V roku 2003 zahynulo 26.000 ľudí pri zemetrasení s magnitúdou 6,6, ktoré zrovnalo so zemou historické mesto Bam na juhovýchode krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies