Silné zemetrasenie si vyžiadalo dve obete a najmenej 50 zranených

NETKY.SK • 3 November 2010, 12:08 • 2 min
Silné zemetrasenie si vyžiadalo dve obete a najmenej 50 zranených

Silné zemetrasenie si vyžiadalo dve obete a najmenej 50 zranených

slovakia

left justify in out

img

Najmenej dvoch mŕtvych a vyše 50 zranených si vyžiadalo silné zemetrasenie s magnitúdou 5,6, ktoré dnes krátko pred druhou hodinou ráno postihlo centrálu časť Srbska v okolí mesta Kraljevo. Informovali dnes o tom miestne médiá.
      Podľa spravodajského servera RTS prišli obete - manželský pár - o život pod troskami budovy v Kraljeve. Časti mesta, ako aj okolité dediny zostali po otrasoch, ktoré spôsobili medzi obyvateľmi paniku, bez dodávok elektriny a vody. K najväčším materiálnym škodám došlo v samotnom Kraljeve, kde popraskali steny budov a padali kusy nábytku. Množstvo obyvateľov vybehlo na ulicu a odmietalo sa vrátiť domov v strachu pred ďalšími otrasmi.
      Podľa údajov amerického inštitútu pre geolofyzikálny prieskum došlo k zemetraseniu v hĺbke 27,3 kilometrov. Epicentrum zemetrasenia bolo v dedine Vitanovac pri Kraljeve. K poslednému zemetraseniu takéhoto rozsahu došlo v Srbsku v roku 1998.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona