Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo pri ostrove Jáva

NETKY.SK • 4 Apríl 2011, 11:55 • 2 min
Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo pri ostrove Jáva

Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo pri ostrove Jáva - Svet Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo dnes pri pobreží indonézskeho ostrova Jáva. Miestne úrady okamžite vydali varovanie pred vznikom prívalových vĺn cunami a vyzvali ľudí, aby s

slovakia

left justify in out

img

Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,1 zasiahlo dnes pri pobreží indonézskeho ostrova Jáva. Miestne úrady okamžite vydali varovanie pred vznikom prívalových vĺn cunami a vyzvali ľudí, aby sa nezdržiavali v blízkosti pobrežia.
      Úrady po jednej hodine od zemetrasenia, ku ktorému došlo o 03:06 h miestneho času (22:06 h SEČ v nedeľu), varovanie pred cunami zrušili. Zemetrasenie malo epicentrum vo vodách Indického oceánu, 293 kilometrov juhozápadne od mesta Cilacap a 437 kilometrov juhovýchodne od Jakarty.
      Ako podotkla indonézska meteorologická služba, epicentrum otrasov bolo v hĺbke desať kilometrov. Americký geofyzikálny inštitút (USGS) stanovil nižšiu intenzitu tohto zemetrasenia na 6,7 magnitúdy.
      Spravodajský server detik.com uviedol, že obyvatelia prístavného mesta Cilacap na južnom pobreží provincie Stredná Jáva vybehli zo svojich domov. Medzi obyvateľmi mesta údajne zavládla panika.
      Zemetrasenie cítili i v miliónovej aglomerácii Yogyakarta a metropole Jakarta.
      Bezprostredne neboli hlásené zranenia ani výrazné materiálne škody. V Cilacape sa nachádza rafinéria, ktorá podľa prvotných správ nebola poškodená.

Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies