Silné výbuchy otriasli bezpečnostnými budovami v Adene; jeden mŕtvy

NETKY.SK • 15 September 2011, 16:43 • 2 min
Silné výbuchy otriasli bezpečnostnými budovami v Adene; jeden mŕtvy

Silné výbuchy otriasli bezpečnostnými budovami v Adene; jeden mŕtvy

slovakia

left justify in out

img

K dvom silným výbuchom došlo dnes pri budove tajnej služby a policajnej základni v meste Aden na juhu Jemenu. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na očitých svedkov.
Pri prestrelke, ktorá sa rozpútala po výbuchu pri sídle tajnej služby, zahynul jeden mladý chlapec. Niekoľko ďalších ľudí utrpelo zranenia, uviedli úrady s tým, že pri explóziách ani pri prestrelke neprišiel o život žiadny člen bezpečnostných jednotiek.
Výbuchy podľa očitých svedkov nasledovali v rozpätí približne 15 minút, pričom však výrazne nepoškodili budovy, nachádzajúce sa približne 400 metrov od seba.
K výbuchom došlo len niekoľko dní po tom, ako jemenská armáda oznámila, že sa jej podarilo znovu dobyť hlavné mesto susednej provincie Abyan, ktoré ovládali militanti z teroristickej siete al-Káida. Tí majú na juhu Jemenu silný vplyv.
Vzbúrenci začali získavať kontrolu nad sídlami v južnom Jemene v máji, keď sa oslabil vplyv centrálnej vlády v Saná kvôli ľudovému povstaniu. Z oblasti už utiekli desaťtisíce ľudí.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona