Silné sneženie vystriedajú mrazivé noci

NETKY.SK • 14 Január 2017, 16:20 • 2 min
Silné sneženie vystriedajú mrazivé noci

BRATISLAVA - Východný cíp Slovenska, od Medzilaboriec až po Trebišov, potrápi do dnešného podvečera silné sneženie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa pre sneženie platnú do dnes do 16:00 v niektorých okresoch Prešovského a Košického kraja.

slovakia

left justify in out

Konkrétne v okresoch Michalovce, Sobrance a Trebišov v Košickom kraji a v okresoch Humenné, Medzilaborce, Snina a Vranov nad Topľou v Prešovskom kraji. Od piatkového doobedia tu silne sneží a miestami môže podľa SHMÚ spolu napadnúť 35 až 50 cm nového snehu. Dnes do 19:00 platí výstraha prvého stupňa pre sneženie aj v Bratislave. V hlavnom meste môže dnes napadnúť 5 až 12 centimetrov nového snehu. Až do nedele do 17:00 si na cestách celého Bratislavského kraja treba dať pozor na snehové jazyky a záveje. Snehové jazyky a záveje sa budú tvoriť dnes aj v nedeľu na veľkej časti celého západu Slovenska.


Sneženie už v nedeľu v noci vystriedajú mrazy na celom Slovensku. Miestami môžu byť aj silné. Pokiaľ pre dnešnú noc vydal SHMÚ výstrahu najnižšieho, 1. stupňa pre časť stredu krajiny, tak pre nasledujúcu noc z nedele na pondelok varuje pred mrazmi celé Slovensku. Obzvlášť mrazivo bude od nedele od 23:00 do nasledujúceho pondelkového rána, do 9:00 v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Detva, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš a Zvolen v Banskobystrickom kraji. Na návrat nočných mrazov by sa mali pripraviť vo všetkých okresoch Žilinského kraja s výnimkou Bytče, ďalej aj v susediacich v štyroch okresoch Prešovského kraja - Poprad, Levoča, Kežmarok a Stará Ľubovňa, v troch okresoch Košického kraja - Gelnica, Rožňava a Spišská Nová Ves, ako aj v levickom okrese v Nitrianskom kraji. Pre spomínané okresy je vydaná výstraha pred mrazmi 2. stupňa z trojstupňovej stupnice. Ojedinele sa tu totiž očakáva pokles teploty na -20 až -22 °C. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pri dlhšom pobyte môže ohroziť zdravie nielen život ľudí, ale napríklad aj domácich zvierat. Na ostatnom území Slovenska, teda s výnimkou stredu krajiny, bude mrznúť tiež. SHMÚ pre zvyšok Slovenka - východ i západ vydal na nedeľnú noc výstrahu pred mrazmi 1. stupňa. Miestami tu ortuť teplomera môže klesnúť na -15 až -17, ojedinele aj na -20 stupňov Celzia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies