Silné sneženie s vetrom má v Japonsku prvú obeť

NETKY.SK • 20 Január 2016, 09:04 • 2 min
Silné sneženie s vetrom má v Japonsku prvú obeť

TOKIO - Najmenej jeden človek zomrel a niekoľko ďalších utrpelo zranenia v dôsledku silnej snehovej metelice, ktorá sužuje široké územia Japonska. Napísala to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Záchranári našli v utorok večer telo jednej osoby zasypané snehom v meste Sapporo na ostrove Hokkaido po tom, ako snehová smršť zasiahla väčšinu územia tohto ostrova. Pri nehodách zavinených snehovou víchricou sa tam zranili najmenej ďalšie štyri osoby.

 

Za uplynulých 24 hodín nasnežilo v tejto časti Japonska 50-90 centimetrov snehu, informovala televízna stanica NHK.

 

V meste Awara v regióne Čúbu na japonskom ostrove Honšú pri pobreží Japonského mora zasa prudký vietor prevrhol autobus s 28 ľuďmi, štyria z nich sa zranili.

 

V severovýchodnom Japonsku zaznamenalo okolo 7100 domácnosti kvôli chladnému počasiu prerušenie dodávok elektriny a železnice pozastavili vlakovú dopravu.

 

Tlaková níž priniesla do mnohých častí Japonska mohutné sneženie. Štátna meteorologická agentúra varovala pred lavínami, prudkým nárazovým vetrom a vysokými vlnami. Na ostrove Hokkaido a v oblasti Hokuriku - pri pobreží Japonského mora v regióne Čúbu na ostrove Honšú - by malo aj vo štvrtok napadať ďalších 80 centimetrov snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies